Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Naavaklaani

Nimimerkki: Kerttu

Klaanisi nimi: Naavaklaani

Klaanisi "teema": Naavaklaanilaiset kykenevät hyppäämään korkealle ja ovat hieman normaalikokoisia kissoja pienempiä.

Silmut: 34

Yrtit:
3 x hämähäkin seitti
2 x unikon siemenet
1 x hiirensappi
1 x kehäkukka
1 x matkayrtti
1 x raunioyrtti

Reviiri

Kuvaus reviiristä: Naavaklaanin reviiri on enimmäkseen sekametsää, mutta eteenkin reviirin eteläosassa enemmistö puulajeista kuuluu lehtipuihin. Koillisesta pohjoiseen virtaa pieni joki, joka pysyttelee suurimmaksi osaksi lähellä reviirin rajaa. Noin puolivälissä koillisen ja pohjoisen välissä joki tekee jyrkän mutkan syvemmälle Naavaklaanin reviirille. Se tulee lähelle leiriä, ja yleensä tätä leirin lähellä olevaa paikkaa kissat käyttävät juomapaikkanaan. Reviirin itäpuolella maa nousee viistosti kallion päälle, josta avautuu näköala puuttomalle nummikaistaleelle. Tämän nummikaistaleen puolelta kallio laskee melko jyrkästi alas, mutta siitä huolimatta jyrkässä rinteessä pystyy kulkemaan kunhan osaa asettaa tassunsa varovasti. Tässä jyrkässä rinteessä reviirin raja kulkee puolivälissä rinnettä, kahden kitukasvuisen männyn mukaan.

Lännessä sijaitsee pieni kosteikko, jossa kasvaa paljon pajuja ja sieltä löytää hyvin esim. karhunlaukkaa ja hierakkaa. Lounaassa kasvava kolmen tammen ja kahden koivun muodostama suora rivi, on Naavaklaanin kissoille erittäin tärkeä paikka jo sen vuoksi, että sieltä saa yleensä ympäri vuoden hyvin riistaa. Tätä puiden muodostamaa riviä kutsutaan Toivorajaksi, koska edellä mainitun hyvän riistapaikan lisäksi Toivoraja merkkaa reviirin rajaa. Kun Toivorajalta kulkee syvemmälle klaanin reviirille saapuu isolle hiekkapohjaiselle harjoitteluaukiolle. Tällä aukiolla mestarit pitävät yleensä taisteluharjoituksia oppilailleen. Yleensä klaanin kissat kutsuvat harjoitteluaukiota Muta-aukioksi, koska sateisella säällä aukion pohja menee mutavelliksi.

Melko keskellä klaanin reviiriä sijaitsee pieni metsäaukio. Tältä aukiolta Naavaklaanin leiriin on vain vähän matkaa. Leiriin pääsee kulkemalla itään niin kauan, että voi nähdä suuren kiven. Kahden hännänmitan päässä tästä kivestä, pitää kääntyä oikealle, jolloin pääsee kissojen tallomalle polulle. Tämä polku johtaa kaatuneen männyn yli leiriin. Lähellä pohjoista rajaa sijaitsee pyökkivesakko, josta aina pohjoisen puolen rajalle asti puusto harvenee ja karhunvatukkapensaat ovat valloittaneet ison osan vapautuneesta tilasta, joten kulkeminen suoraan pyökkivesakolta pohjoisen rajalle voi olla todella haastavaa.

Luoteessa on hyvin vanha kaksijalkojen rakentama ja sittemmin hylätty syväkivi (kaivo), joka on vaarallinen paikka, eivätkä oppilaat saa mennä sen luokse ilman soturia. Jos syväkiven sisään putoaa voi sieltä olla mahdotonta päästä pois, mutta kukaan ei tiedä asiaa varmasti, sillä kukaan Naavaklaanilainen ei ole pudonnut sinne. Tosin joskus menneinä aikoina, ennen Naavaklaanin saapumista on Tähtiklaanin mukaan kivionkaloon pudonnut nuori kolli, mutta sen enempää kukaan Naavaklaanilainen ei tiedä.

Klaanin reviirin maa-aine on pääsääntöisesti moreenia, mutta kosteikkojen lähellä on turvetta. Maa on pehmeää ja joustavaa käpälien alla. Kosteikkoja peittää suo ja yleisesti ottaen Naavaklaanin reviiriltä löytää helposti sammalta ja saniaisia vuoteiden pehmikkeiksi.

Vedenlähde: Naavaklaanin vedenlähde on pieni joki, joka kulkee läheltä reviirin rajaa koillisesta pohjoiseen, tehden mutkan lähemmäs leiriä.

Reviirin merkit: Pohjoinen: Suurpuu - kaksi todella suurta pihlajaa vierekkäin.
Itä: kallion jyrkän rinteen puoliväli, raja kulkee kahden kitukasvuisen männyn rungosta runkoon.
Etelä: kaksijalkojen viherlehtipaikka.
Länsi: ensimmäiset pihlajat kosteikon jälkeen.
Koillinen: kivikon alta virtaava joki.
Kaakko: kiven juurella kasvava kissanmintturypäs, raja kulkee heti kissanminttukiven takaa.
Lounas: Toivoraja - kolme tammea ja kaksi koivua, muodostavat suoran rivin.
Luode: ukkospolku, joka johtaa kauempana sijaitsevaan kaksijalkalaan.

Kasvillisuus: sekametsää, eteläosassa enemmän lehtipuita, runsas aluskasvillisuus, vähän kivikkoa

Tähtiklaanin kohtauspaikka: Kuuputous
Kuuputoukselle pääsee kun vaeltaa vuorille ja etsii salaman muotoisen kallionhalkeaman. Halkeama johtaa vuoren sisään, jossa on vesiputous, jota klaanin kissat kutsuvat Kuuputoukseksi. Vesiputouksen veteen tulee koskettaa nenällä, jolloin kissa saa yhteyden Tähtiklaaniin. Kuuputouksesta ei missään nimessä saa juoda!

Leiri

Yleinen kuvaus: Naavaklaanin leirin ympärillä kiertää piikkiherneistä ja karhunvatukoista tehty muuri. Muuri on niin tiheä, ettei kissa pääse helpolla siitä läpi.

Kun leiriin tulee sisään avautuu näkymä aukiolle, jossa on yksi iso kanto ja hieman kauempana orapihlajapensas. Iso kanto on nimeltään Suurkanto. Sen päältä päällikkö puhuu klaanille. Kauempana suoraan piikkihernetunnelia vastapäätä on
orapihlajapensas, joka toimii soturien pesänä. Soturien pesän vasemmalta puolelta lähtee tunneli hiekkatörmän sisään. Tunneli on muutaman ketunmitan verran kokonaan pelkkää hiekkaa, mutta vähän pidemmälle mennessä tunneli levenee ja muuttuu kallioluolaksi. Luolan reunoilla on paikkoja sammalvuoteille. Tämä on klaaninvahimpien pesä. Vaikka pesä on suhteellisen hämärä, tunnelista tulvii kuitenkin sen verran valoa, että siellä on miellyttävä olla. Päällikön pesä sijaitsee Suurkannon takana. Siellä on karhunvatukoista ja saniaisista punottu isoa palloa muistuttava lämmin pesä, joka on tuettu kahteen kiveen asettelemalla pesä niiden väliin.

Oppilaiden pesä on punottu piikkiherneistä ja karhunvatukoista ja se on leirin sisäänkäynniltä katsottuna oikealla. Pentutarha sijaitsee tarpeidentekopaikan lähellä ja sen seinämät ovat kaksi kertaa paksummat kuin muissa pesissä, jotta pennut pysyisivät mahdollisimman hyvin suojassa mahdollisen hyökkäyksen sattuessa. Pentutarhassa on hyvin tilaa useammalle kuningattarelle pentuineen. Klaanin tuoresaaliskasan paikka on maahan kaivetussa kuopassa melkein keskellä leiriä.

Parantajan pesä on lehtiverhon takana, piikkihernetunnelilta katsottuna vasemmalla. Parantajan pesä on ison kiven alla, josta pääsee kapeaan käytävään, jossa on parantajan yrttivarastot. Sairasvuoteet sijaitsevat lähellä leirin lehtiverhoa vain kolmen hännänmitan päässä siitä.

Leirin sisäänkäynti: Leirin sisäänkäynti on piikkiherneistä punottu tunneli.

Kissat

Päällikkö: Savutähti - tummanharmaa kolli, hännässä kauniisti laskeutuvaa pidempää karvaa, siniset silmät (4 henkeä jäljellä) 182 kp

Varapäällikkö: Varisturkki - pikimusta kolli 182 kp

Parantaja: Tuulilintu - valkea naaras ruskeilla korvilla, epätavallisen siniset silmät 167 kp

©2019 Aamunkaste - suntuubi.com