Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Usvaklaani

Nimimerkki: Athene

Klaanisi nimi: Usvaklaani

Klaanisi ”teema”: Usvaklaanin naaraat ovat aina olleet solakoita ja laihoja, mutta kollit ovat lihaksikkaita ja hyviä uimareita. Lähes jokainen klaanissa omaa sinertävät silmät. Useimmilla usvaklaanilaisilla on paksu, sateen kestävä turkki.

Silmut: 105

Arvat:
1 x silmuarpa

Yrtit: 
1 x hämähäkin seitti
1 x unikon siemenet
1 x hiirensappi
1 x kultapiisku
2 x kehäkukka

Täältä löydät Usvaklaanin tarinat.

Reviiri

Kuvaus reviiristä: Usvaklaanin reviiri sijaitsee vuorenrinteen suojaamassa laaksossa. Kauniin laakson läpi virtaa joki lännestä itään, ukkospolun suuntaisesti. Sieltä kissat saavat juomavetensä jokaisena päivänä. Joki on lähtöisin korkealta vuorilta, jonne ei kukaan tähtiklaanilainenkaan ole käpäläänsä asettanut. Usvaklaanissa kuitenkin uskotaan, että Tähtiklaanin mailta lähtee tuo virta. Joki laskee laaksoa alaspäin. Alhaalla laaksossa on kaksijalkala, joka on estänyt vuosikausien kissoja seuraamasta jokea alaspäin. Klaanin uskoon kuuluu, että kaksijalkalan takana olisi Synkkä Metsä, paikka, jonne jokainen uskoaan nöyryyttänyt klaanilainen lähetetään.

Vähän matkaa joesta kulkee joen suuntaisesti suuri ukkospolku, joka ilmestyy vuoren sisästä. Se vie kaksijalkalan läpi aina Synkän Metsän alueelle saakka. Kissat eivät ikinä ylitä jokea ukkospolun puolelle, sillä ukkospolku on vienyt monelta urhealta riskin ottajilta hengen. Ukkospolun ollaan huhuttu myös vieneen ensimmäisen päällikön, Usvatähden, kaikki yhdeksän henkeä samalla kertaa. Ainoa syy, miksi ukkospolku joskus ylitetään, piilee Tähtien luolassa. Tuoreet päälliköt kulkevat Tähtien luolaan vastaanottamaan yhdeksän henkeään. Klaanin reviirin ja Tähtien luolan välissä kulkee kuitenkin tuo vaarallinen ukkospolku. Ikään kuin liian heikot karsittaisiin jo ennen luolaa pois. Moni klaanilainen on sitä mieltä, että kyseinen ajatus on liian julma ollakseen totta, mutta parantajat tietävät totuuden. Jos kissa on ollut kyllin onnekas selvittyään ukkospolun, hänen täytyy vielä kulkea puolikkaan auringonkierron ajan vuoren viertä. Sen jälkeen hän saapuu Tähtien luolaan.

Muu reviiri koostuu pääosin lehtimetsästä, sekä vähän matkaa vuorten rinteellä kanervikoista. Klaanin leiri sijaitsee vuoren rinteen juurella, vähän matkaa joesta, ukkospolusta toiseen suuntaan. Leiri on suuressa hiekkakuopassa, jonka korkeat seinämät suojaavat leiriä erinomaisesti. Leiriltä on käveltävä jonkun matkaa joelle.
Reviirillä sijaitsee myöskin muutama merkittävä paikka. Kun leiriltä lähtee kävelemään jokea alaspäin, saapuu yksinäisen tammen luo, joka on isompi kuin mikään toinen reviirillä kasvava puu. Tammen juurella on hiekkakuoppa, jossa mestarit kouluttavat oppilaitaan. Tammi on myös erinomainen paikka opetella kiipeilyä. Kauniina päivinä tammi myös vetää puoleensa paljon riistaeläimiä.

Useimpina aamuina laaksoon on laskeutunut sankka aamu-usva. Aamupartiot ovat vaikeita, sillä Usvaklaanin reviirille usein laskeutuva usva on yhtä sankka kuin kuolevan kissan ajatukset. Ennen auringonhuipun aikaa usva kuitenkin mystisesti katoaa. Sanotaan, että Tähtiklaani nostaa sen pois.

Vedenlähde: Reviirin läpi virtaava joki.

Reviirin merkit: Pohjoisessa ukkospolku, joka kulkee lännen vuoresta idästä kaksijalkalaan. Etelässä rajana havumetsä, joka on synkkä varsinkin aamu-usvan aikaan.

Reviirin kasvillisuus: Lehtimetsä, mutta korkeamalla vuorenrinteellä kanervikkoa.

Tähtiklaanin kohtauspaikka: Tähtien luola

Leiri

Leirin yleiskuvaus: Leiri sijaitsee jonkin matkan päässä joelta, vuorenrinteen juurella olevassa suuressa hiekkakuopassa. Leiriin tullaan sisään kapeaa käytävää pitkin, jota reunustaa piikikkäät pensaat. Käytävä on noin seitsemän ketun mittainen. Kun käytävä muuttuu hiekkaiseksi leirin aukioksi, nähdään heti vasemmalla suuri kivi, Suurkivi. Päällikkö pitää puheensa siellä. Suurkiven takana on muutama pienempi kivi, jotka auttavat päällikköä hyppäämään Suurkivelle. Pienemmät kivet myös piilottelevat takanaan päällikön pesää, joka on pieni luola hiekkakuopan kyljessä. Pällikön pesä on alkuun matala, mutta sitten siitä tulee suuri luola. Sotureiden pesä sijaitsee pienen matkan päässä päällikön pesästä. Siellä on korkea katto, ja sekin on kaiverrettu kallioisen hiekkakuopan kylkeen. Kun sisäänkäynniltä lähdetään oikealle, saavutaan oppilaiden pesään, joka on pienehkö, sekasorron vallassa oleva luola. Siitä jonkun matkan päässä on Suurkiveä puolet pienempi siirtolohkare, joka peittää taakseen maidontuoksuisen pentutarhan pehmeine seinineen ja lämpimine vuoteineen. Parantajain pesä sijaitsee aivan leirin perällä klaaninvanhimpien pesän lähellä. Kummankin pesän edessä on pieni lammikko suolaista vettä. Jos pesään haluaa mennä, on kasteltava tassunsa. Parantajain pesässä usein leijuu usein mintun tuoksu, mutta klaaninvanhimpien pesään astuttaessa on muistettava hiirensapen haju. Jokainen makuusija on kanervilla pehmustettu.

Klaanin leirin pesien keskellä on tyhjä hiekka-aukio, jossa moni klaaninvanhin vaihtaa kuulumisia ja nauttii auringosta. Keskellä aukiota ei ole ikinä hiekkakuopan seinää, joka varjostaisi alueen. Aivan Suurkiven juurella on tuoresaaliskasalle oma pieni kuoppa. Klaaninvanhimmat haluaisivat muuttaa tuoresaaliskasan paikkaa, sillä he eivät pidä siitä, että Suurkiven lähellä jatkuvasti haahuillaan, mutta muiden mielestä kuoppa, jossa saalista nykyään säilytetään, on tehty juuri sitä varten. Hiekkakuopan reunoilla useat oppilaat mittelevät pentuja vastaan ja lyövät sammalpalloilla toisiaan.

Vaikka leiri onkin vain suuri kuoppa keskellä harvaa metsää, kuopan seinämät ovat melko korkeat ja kohonneet maasta. Jos viholliset haluavat ulkopuolelta kiivetä seinämää ylöspäin, saa hän pettyä, sillä seinämän ulkopuoli on sileää ja upottavaa juoksuhiekkaa, joka on korkealta vuorelta alas siivilöitynyttä.

Leirin sisäänkäynti: Piikkikasveilla muodostettu tunneli.

Kissat


Päällikkö: Sumutähti - harmaa, mutta laiha kolli jäänsinisin silmin (7 henkeä) 329 kp

Varapäällikkö: Sadetuuli - vitivalkoinen naaras, omaa meripihkan väriset silmät 303 kp

Parantaja: Hämymieli - kolli, jolla kastanjanruskea turkki ja vaaleankeltaiset silmät 298 kp

Soturit:
Unikkotäplä - vaaleanharmaa laihahko naaras vihrein silmin, hännässä valkoisia täpliä (Kuutassun mestari)
226 kp

Pilvitassu - laihahko kolli, jonka valkoinen turkki paksu ja ilmava, ja jonka silmät täyttä meripihkaa 130 kp

Oppilaat:
Kuutassu - kellertävä naaraskissa, jonka silmät harmaat kuin pilvet (Unikkotäplän oppilas) 77 kp

©2019 Aamunkaste - suntuubi.com