Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Yöklaani

Nimimerkki: Untuva

Klaanisi nimi: Yöklaani

Klaanin "teema": Useimmat Yöklaanin kissat ovat ruumiinrakenteeltaan pienikokoisia, mutta sitäkin ketterämpiä ja nopeampia. Kissojen jalat eivät ole sopusuhtaiset muuhun kehoon verrattuna, sillä ne ovat melko pitkät. Klaanin keskuudessa korostuu kyky olla nopea, ketterä sekä saalistaa yöllä. Eniten näkee tummia turkkeja, mikä auttaa yöllä vaanimisessa, mutta myös vaaleita esiintyy. Vaalean turkin omaavia saatetaankin klaanin kesken syrjiä.

Silmut: 65

Yrtit: 
1 x hämähäkin seitti
1 x unikon siemenet
2 x hiirensappi
2 x kissanminttu
1 x kaisla
1 x kultapiisku

Täältä löydät Yöklaanin tarinat.

Reviiri

Kuvaus reviiristä: Yöklaanin reviirillä on niin lehtimetsää kuin havumetsääkin. Hieman yli puolet reviiristä on havumetsää, jossa kasvaa eniten kuusia. Kuuset kasvavat niin vierekkäin, että oksien välistä pääsee maahan vain vähän auringon valoa. Havumetsää kasvaa koillisessa ja lehtimetsää lounaassa. Kuuset ovat hiljattain valloittamassa lehtipuiden aluetta, mutta yöklaanilaiset ovat tästä vain mielissään.

Koilliseen kulkiessa havumetsän poikki törmää isoon kiviseinämään, jota ei ole mahdollista kiivetä taikka kiertää. Kiviseinämä on yhtä korkea kuin isoimmat kuuset metsässä ja se jatkuu sivuille hyvin pitkälle asti. Kukaan yöklaanilaisista ei ole koskaan ottanut selvää, mitä kiviseinämän toisella puolella on. Kiviseinämässä on kuitenkin koloja sekä tunneleita, jotka vesi on tehnyt joskus aikoja sitten. Tunnelit toimivat pienikokoisille kissoille turvapaikkana petoeläimien varalta. Jos kettu sattuu yllättämään metsässä yksin ollessa, juostaan silloin pieneen onkaloon kiviseinämässä ja odotetaan siellä, kunnes vaara on ohi. Juuri tämän takia tunneleista on mahdollista löytää hiiriä tai myyriä. Tunneleista on mahdollisuus päästä toisiin tunneleihin ja yhteen tunneleista käydään aina välillä viemässä tuoresaalista. Oppilaille opetetaan heti ensimmäisinä päivinään tunneleissa selviytymistä. Täytyy matkata pitkä matka kiviseinämän viertä, jotta pääsee erääseen erityiseen tunneliin. Sinne pääsee vain yhtä reittiä. Tunnelin päässä on avoin tila, jonka keskellä on kivi sekä katossa reikä luomassa kuun valoa kivelle. Tilassa on reunoilla hyvin vanhoja luita, joita kauan eläneet kissat ovat sinne joskus jättäneet. Tunneliin on asiattomilta pääsy kielletty ja sen suulla on sammalverho peittämässä sisäänkäyntiä.

Kävellessä lounaassa lehtimetsän poikki törmää suohon, jonne kenelläkään klaanissa ei ole lupaa mennä. Suossa on paljon paikkoja, jonne voi upota, ja siksi sinne on pääsy kielletty. Oppilaille opetetaan heti ensimmäisinä päivinään suon vaarallisuudesta. Välillä on pakko paeta ja siksi opetetaankin loikkimaan vain näkyvillä kivillä ja oksilla. Kissat ovat kauan aikaa sitten yrittäneet ylittää suota asettamalla oksan pätkiä peräkkäin, mutta he ovat epäonnistuneet ja uponneet sinne.

Kaakkoon mentäessä löytää nopeasti pienen järven. Yöklaanilaiset uivat välillä järvessä, sillä se ei ole kovinkaan syvä. Järvessä elää paljon kaloja, eniten ahvenia. Lähellä järven keskikohtaa on melko iso kivi, jossa soturit tykkäävät loikoilla auringon paisteessa. Kivi ja järvi onkin ainoita kohtia, joihin paistaa suoraan aurinko.

Luoteessa vastaan tulee Kaksijalkojen viherlehtipaikka, jossa he käyvät vain harvoin viherlehden aikaan. Sinne on kaikilta pääsy kielletty viherlehden aikaan, mutta muuten siellä saa käydä saalistamassa vapaasti. Parantaja käy siellä useasti hakemassa yrttejä. Viherlehden aikaan lähistöllä liikuskelee kotikisuja, mutta he eivät suhtaudu vihamielisesti yöklaanilaisiin. He käyvät välillä Yöklaanin reviirillä riistavarkaissa, mutta eivät tiedä sen olevan laitonta.

Melko keskellä reviiriä on jättimäinen vaahtera, jota eivät ole kuusetkaan pystyneet päihittämään. Kynsivaahtera on saanut nimensä useista kynsien jäljistä rungossaan, sillä puussa oppilaat opettelevat kiipeämistä. Kynsivaahteran lähellä on myös kivikasa, jossa nähdään usein oppilaita tasapainoharjoituksissa.

Veden lähde: Pieni järvi.

Reviirin merkit: Reviiri loppuu koillisessa kiviseinämään ja lounaassa reviirin raja loppuu suohon. Luoteessa on olemassa myös pieni kaksijalkojen viherlehtipaikka, jonka polun reunaan jätetään hajumerkit. Ellei ole viherlehti, kissat merkkaavat rajansa lähemmäs kaksijalkojen pesää.

Kasvillisuus: Pääkasvillisuus on havumetsää.

Tähtiklaanin kohtauspaikka: Tähtiluola.

Leiri

Yleinen kuvaus: Yöklaanin leiri sijaitsee melko keskellä reviiriä. Leiriä ympäröi kuuset sekä niiden oksat. Myös piikkihernepensaita on käytetty hyväksi. Yöklaanilaiset keräävät aina kovan tuulen tai jopa myrskyn jälkeen metsästä puista irronneita oksia ja käyttävät niitä leirin rakenteiden tukemiseen. Monet pesätkin ovat tehty käyttäen piikkihernepensaita sekä kuusen oksia.

Heti sisäänkäynnin vierelle sijaitsee sotureiden pesä, joka on valmistettu piikkihernepensaista ja kuusen oksista. Sotureiden pesä on pesistä isokokoisin ja sinne mahtuisikin monta soturia. Pesän pohja on maata, mutta sitä on peitetty kuusen oksilla. Oksien päälle on valmistettu pehmeämmästä sammaleesta sekä kaisloista vuoteita. Maan kylmyys ja kosteus ei pääse edes lehtikadon aikaan häiritsemään nukkuvia kissoja. Pohjalla olevia kuusen oksia täytyy kuitenkin välillä vaihtaa, kun ne pääsevät kuivahtamaan, muuttumaan ruskeiksi ja varistamaan neulasensa pois. Yleensä oksat raahataan pois pesästä lehtikadon päätyttyä ja kuskataan takaisin sen alettua.

Sotureiden pesän jälkeen on pieni kissan mentävä rako ja parantajan pesä. Raosta pääsee sotureiden pesän taakse ja siellä on todella ahdasta. Sotureiden pesän takana on toinen uloskäynti, tosin se on sammalverhon peitossa, eikä sitä saa käyttää kuin hätätapauksien sattuessa. Parantajan pesä on sotureiden pesää puolet pienempi ja sinne mahtuu juuri ja juuri parantajan lisäksi pari potilasta. Parantajan pesää ei ole kuitenkaan mahdollista laajentaa, sillä heti toisella puolella on iso vaahtera. Vaahtera ei kuitenkaan vedä vertoja Kynsivaahteralle.

Pentutarha sijaitsee lähellä parantajan pesää, ihan vaahteran toisella puolella. Se on tehty samalla tavalla kuin muutkin pesät, mutta pehmustettu sisältä höyhenillä ja sammalilla. Maassa ei ole lehtikadonkaan aikaan kuusen oksia, sillä ne voisivat satuttaa pentuja. Niinpä maa on vuorattu sammalilla ja höyhenillä.

Sisäänkäyntiä vastapäätä on klaaninvanhimpien pesä. Sen ja pentutarhan välissä on runsaasti tilaa, jotta pentutarhan äänet eivät häiritsisi vanhuksia. Siinä välissä onkin kaivettu kuoppa, jossa säilytetään tuoresaalista. Klaaninvanhimpien pesä on melko pieni ja sinne mahtuukin vain pari kissaa.

Sitten on taas hieman väliä ennen oppilaiden pesää. Oppilaiden pesä on samasta materiaalista, mistä sotureiden pesä. Pesä on pesistä kolmanneksi, sotureiden pesä ja pentutarha ovat sitä isompia. Pesän takana on tilaa ainakin kolmelle kissalle ja oppilaat tykkäävät pitää siellä juttutuokioita. Se on myös monelle pennulle oiva piilopaikka, jos sinne sattuu löytämään.

Päällikön pesä sijaitsee vaahteraa vastapäätä leirin toisella puolella ison Yökiven alla. Siellä on ahdasta ja sinne mahtuu hädin tuskin vain yksi kissa. Pesään pääsee Yökivessä olevasta halkeamasta. Yökivi toimii klaanikivenä, kun päälliköllä on klaanilleen jotain ilmoitettavaa.

Leirin keskellä on kasa kiviä, joiden päällä varsinkin pennut tykkäävät leikkiä ja hypellä. Kivet ovat hieman kissoja isompia, joten suurinkin soturi mahtuu niiden päällä loikoilemaan. Erityisesti paikka on klaaninvanhimpien suosiossa, sillä he kyöräävät leikkivät pennut pois paikalta ja asettuvat itse nauttimaan yleensä viherlehden aikaan auringosta ja sen lämmittävistä säteistä. Soturit suosivat enemmänkin pienen järven keskeltä löytyviä kiviä - siellä ei ole ainakaan klaaninvanhimpia kyöräämässä pois.

Tarpeidentekotunneli löytyy läheltä Yökiveä. Tunneli on pieni ja kissa joutuu usein kyyristymään siitä mennessään. Tunneli on pieni, etteivät petoeläimet pääsisi sen kautta leiriin. Tarpeidentekopaikalla on hiekkaista maata.

Leirin sisäänkäynti: Piikkihernetunneli, joka sijaitsee vastapäätä klaaninvanhimpien pesää.

Kissat


Päällikkö: Tummatähti - tummanharmaa kolli sinisin silmin (3 henkeä) (Hiutaletassun mestari) 273 kp

Varapäällikkö: Sinisilmä - harmaa naaras sinisin silmin (Toivotassun mestari) 251 kp

Parantaja: Lovisydän - valkea kolli meripihka silmin 265 kp

Oppilaat:
Hiutaletassu - valkoinen naaras mustilla tassuilla ja vihreillä silmillä (mestari Tummatähti) 91 kp

Toivotassu - musta naaras valkoisilla tassuilla ja keltaisilla silmillä (mestari Sinisilmä) 84 kp

Pennut:
Havupentu - tummanharmaa kolli vihrein silmin sekä valkoisin takatassuin 13 kp

Klaaninvanhimmat:
Kaislaturkki - Harmaa naaras keltaisilla silmillä 257 kp

©2019 Aamunkaste - suntuubi.com